2 april 2017

Na drie voorrondes ging de strijd los in Berkel Enschot tijdens de FINALE van het Horsefood Dressuur Talent 2017. Dinja van Liere stuurde merrie Haute Couture naar de winst bij de vijfjarigen. 

De Conaisseur-dochter behaalde in de eerste ronde 85 punten, met als uitschieter een 9 voor de draf. De stap werd door juryleden Emmelie Scholtens, Jeroen Witte en Arie Hamoen beloond met 8,5 punten, de galop kreeg een 8. Gedragenheid en Souplesse, Algemene Indruk en Exterieur waren allen goed voor een 8,5. Dat leverde in de eerste ronde al 85 punten. 

Van Liere D Haute Couture BERK17J69426

Van Gastamazone Emmelie Scholtens kreeg Haute Couture het maximale aantal punten, 100, voor het overrijden. Dinja van Liere liet weten gek te zijn met 'haar' prinsesje. 'Ze is de enige merrie die ik rijd, en een echte diva. Maar haar instelling is top! Ze is eigenlijk nog helemaal niet lang aan het werk sinds haar veulen van Bordeaux afgespeend is, maar ze loopt hier alsof ze niet anders gewend is.'
Tweede in de finale voor de vijfjarigen werd Harvard (Jazz x Don Schufro) die door Pim Candel gereden werd (177,5 punten), gevolgd door Hayley B (Bon Bravour x Jazz) met Marlou de Ruijter met 167 punten).

Ook bij de vierjarigen deelde Scholtens tienen uit. Die waren voor de nummer één Imagine (Dreamboy x Jackson) en de Charmeur zoon Incredible. Imagine (foto) had in de eerste ronde 86,5 punten gescoord met Bart Veeze en dus ging de uiteindelijke winst naar hem. 

Veeze B Imagina BERK17R1 1

Tweede dus Incredible met Madelon Magermans (totaal 183,5p), gevolgd door de eerste merrie in het gezelschap, Ivy (Lord Leatherdale x Negro) met Krista Kolijn. Zij had in de eerste ronde eveneens 83,5 punten behaald, maar moest het bij het overrijden doen met 90 punten. 

Uitslagen zijn te vinden onder: Talentencompetitie.
Foto: DigiShots

Vele internationaal bekende topruiters, -amazones en menners
voeren hun paarden al jaren lang

logo horsefood tekst