Facebook

Finale Horsefood 'the best' Dressuur Talent 2014

7 april 2014

Nadat er eerst in de voorselecties van Tolbert, Berkel-Enschot en Aalsmeer gestreden werd om startplaatsen voor de finale, werden op zondag 6 april in Berke-Enschot de beste 4- en 5-jarige dressuurpaarden verzameld voor deze finale. Hans Peter Minderhoud, Jan Wolfs en Edward Gal beoordeelden de twee leeftijdscategorieën. De beste 3 paarden per leeftijdsklasse werden uitgetest door Europees Kampioen Young Riders Stephanie Kooijman.

Stephanie wist de paarden zeer deskundig na te rijden en geeft enthousiast haar bevindingen over de 4-jarige talenten.

Erludine DVB de zwarte dochter van Jazz x Ferro (voorgesteld door Stefanie Wolf, gefokt door H. van Erp uit St. Oedenrode en in eigendom van Dressuurstal van Baalen uit Brakel), voelt direct heel fijn aan, is makkelijk rond te rijden en deze entourage en is fijn na te rijden in een goede balans.

Top’s Eddieni, de Johnson x Negro, in de voorronde voorgesteld door Theo Hanzon en in eigendom van Hanzon Horses en fam. Trouwborst uit Nuland (fokker: E. Dumore, Standaardbuiten). Deze vos is een echte krachtpatser die heel fijn na te rijden is.

Emmerald, de zwarte zoon van Ampere x Jazz (fokker: Madeleine Witte en in eigendom van Harry van Cranenbroek), voorgesteld door Ilse van Cranenbroek, is een zeer lichtvoetig paard met veel “go” en al heel mooi door het lijf.
Het is echt moeilijk kiezen tussen deze 3 hele fijne paarden! – maar Erludine DVB krijgt 85 punten, Top’s Eddieni en Emmerald allebei 95 punten.

Opgeteld bij de punten uit de eerste ronde, werd Emmerald daarmee het nieuwe Horsefood Dressuur Talent 2014!

4 Emmerald met Ilse van Cranenbroek

Bij de 5-jarige paarden geeft Stephanie de volgende lovende bewoordinen: For Treasure RG, de vosruin van Vivaldi x Nairobi (fokker A. van Ravensteijn, Schayk en in eigendom van v.d. Oetelaar en Lommers) en in de voorronde voorgesteld door Yvonne Copal: Zo makkelijk en braaf met veel balans! – Opstappen en wegrijden!

Feloek la Haya, de bruine hengst van ZiziTop x Roman Nature (gefokt en in eigendom van Alberts en Boucher), voorgesteld door Olga Boucher: wederom een fijn beest; zo wordt het wel heel erg moeilijk om te kiezen! Maar misschien zou de galop nog iets meer gedragen mogen zijn.

Fallatijn, een voshengst van Vivaldi x Havidoff (fokker J. Damen, Liessel en in eigendom van Hanzon Horses), met als ruiter Theo Hanzon: Super fijn paard! – je kunt er zo opstappen en wegrijden! Kan al met veel gevoel gereden worden; super lichtvoetig: wat wil je nog meer !
Voor For Treasure RG zijn er in deze finaleronde 90 punten, voor Feloek la Haya 85 punten en voor Fallatijn 95 punten.

Daarmee werd Fallatijn het nieuwe Horsefood Dressuur Talent 2014!

5Fallatijn met Stephanie Kooijman in de finale

Klik voor de volledige uitslagen op: www.startlijsten.nl

Het Horsefood ‘the best’ team feliciteert alle winnaars!

6

De foto’s van deze finale op deze pagina zijn van Dorli Welp.
Kijk voor meer foto’s op www.dorliwelp.nl

Vele internationaal bekende topruiters, -amazones en menners
voeren hun paarden al jaren lang

logo horsefood tekst