Header speciale selectie

Horsefood the Best Sport Recovery.jpg

Lijnzaad Kant &Klaar
Lijnzaad Kant &Klaar
Artikelnummer: 7020 - 7021 - 7019

Lijnzaad is al sinds mensenheugenis een goed product voor paarden. Het levert op de eerste plaats energie aan het paard en heeft daarnaast nog veel onmisbare eigenschappen. Een zeer vetrijk product dat in de zaadhuid slijmstoffen bevat. Deze slijmstoffen oefenen een sterke werking uit op het slijmvlies van het maagdarmkanaal.

Lijnzaad bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (omega-3) wat zorgt voor:

  • Stimulans van de darmwerking
  • Vruchtbaarheid.
  • Mooi glanzend haarkleed.

Lijnzaad zijn kleine zaadjes met een harde pel. Paarden breken slechts een kleine hoeveelheid van deze zaadjes af tijden het kauwen. Hierdoor komen hele zaden in het maagdarmkanaal waar ze niet verteerd worden en onbenut in de mest komen. Lijnzaad heeft als nadeel dat het allereerst moet worden gekookt, alvorens aan het paard verstrekt kan worden. Tijdens het koken zwellen de slijmstoffen op en barsten de harde pellen open en wordt tevens het blauwzuur, dat aanwezig is in het lijnzaad, geneutraliseerd. De aanwezige lijnolie wordt daarnaast blootgesteld aan lucht (zuurstof) en heeft na het koken een hoog vochtgehalte waardoor dit snel bederft.

Horsefood Lijnzaad Kant & Klaar biedt de uitkomst !

Een voor u al voorbewerkt product en kant en klaar voor gebruik. Horsefood Lijnzaad Kant & Klaar is gedurende een bepaalde tijd op een zeer hoge temperatuur (135-140 graden C) gebracht. Onder hoge druk en temperatuur wordt gelijktijdig het aanwezige blauwzuur geëlimineerd. Daarna wordt het product gevormd tot een brokje en, om oxidatie te voorkomen, gedroogd. De van nature goede eigenschappen van lijnzaad worden in deze vorm extra versterkt omdat:

Inuline is toegevoegd als prebiotica en reguleert de melkzuurconcentratie in de dikke darm.

Vitamine E in hoge mate aanwezig is, 1200 mg/kg. Het zorgt voor een goede spieropbouw en een sneller herstel na inspanning. Het is tevens een antioxidant voor de spieren waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Bovendien zijn de vitaminen A en D van nature aanwezig.

Gebruiksaanwijzing en voergift

Horsefood Lijnzaad Kant & Klaar wordt bovenop het dagelijkse rantsoen verstrekt. De doseringen dienen geleidelijk opgebouwd te worden gedurende de periode van één week. Bij doseringen dient men altijd rekening te houden met het lichaamsgewicht en de grootte van het paard.

Belangrijk:

Indien Horsefood Kant & Klaar Lijnzaad bijgevoerd wordt voor prestaties, dekken en lactatie dient men hiermee rekening te houden bij het samenstellen van het rantsoen. De verstrekte lijnzaad dient in mindering te worden gebracht op het normale dagrantsoen.

Sportpaarden:     Minimaal 30 dagen voor het begin van de wedstrijdperiode verstrekken. Gedurende deze periode dient men lijnzaad te blijven voeren.

Hengsten:            60 Dagen voor aanvang van het dekseizoen verstrekken.

Handelspaarden:  Minimaal 40-45 dagen verstrekken voor de verkoop.

extra voeradvies
 Veulens 150 gram per dag (tijdens het afspenen: 200 gr.)
Fokmerries (bij lactatie) 300-500 gram per dag
 

* Paarden die te mager zijn door slechte darmflora (vertering) of zand in de darmen, dient ongeveer  drie weken 1 kg per dag verstrekt te worden. Daarna overschakelen op dagelijkse dosering.

Verpakking: 5 kg, 7,5 kg en 20 kg.

icoon  Download productspecificatie

Horsefood the Best Sport Recovery.jpgHorsefood the Best Sport Recovery.jpg
Horsefood the Best Sport Recovery.jpg
Lijzaad-kant-en-klaar-7019.jpg

Vele internationaal bekende topruiters, -amazones en menners
voeren hun paarden al jaren lang

logo horsefood tekst